Friday, August 1, 2014

Pierdut caine ! Semnat, un stapan prea prost.

     Daca te uiti din cand in cand pe stalpii din oras, este imposibil sa nu vezi anunturi de genul: pierdut caine in zona X, se ofera recompensa. Sunt caini de toate marimile, rasele si varstele.
Am stat si m-am gandit, cum dracu e posibil sa pierzi un caine in oras. Se presupune ca atunci cand detii un animal de companie, ai cat de cat idee de responsabilitatile pe care le ai. Iar prima si cea mai importanta, e sa tii animalul intr-o lesa si ai evitat din start asemenea neplaceri. Mai sunt unii care au impresia ca daca s-au uitat putin pe National Geographic la emisiunea lui Cesar, dresorul de caini, pot si ei sa-si dreseze animalul sa fie mai ascultator decat Costel, cainele din B.D. Cretinii astia isi scot cainele fara lesa si au pretentia ca daca au vorbit de cateva ori cu el, atunci cand bietului animal ii este distrasa atentia de ceva si o ia la fuga, ei nu trebuie decat sa-l strige calm si se intoarce catelul spasit. Genul asta de oameni ar trebui sa fie in lesa, in locul cainelui, pentru ca sunt mai prosti decat animalul.
Si parca pentru a se lauda cu prostia lor, mai scriu in anunturile astea: cainele se afla sub tratament. Pai, presupunand ca asa este, si nu e bagata la vrajeala replica, doar ca sa induioseze lumea care il gaseste, inseamna ca acel stapan e de doua ori mai prost, daca a lasat nesupravegheat un biet caine, care pe deasupra mai e si bolnav. 

   Nimeni nu poate sa ma convinga ca un Yorkshire Terrier poate sa scape dintr-o lesa banala si se face nevazut. Hai sa zicem prin absurd ca ti-a scapat si a fugit de nebun. Tu pui repede anuntul pe stalpi, pe Facebook, unde o sa-si planga toti de mila si nici dracu nu o sa ti-l gaseasca oricum. Cu banii pe care ii dai pe xeroxul color sau pe tusul de la imprimanta, cu timpul pierdut sa lipesti atatea afise si sa postezi pe Facebook, poti mai bine sa cumperi un amarat de medalion pentru caine, care costa maxim 30 de lei, pe care sa fie scris numarul de telefon la care poate fi contactat dobitocul care l-a pierdut. E mult mai rapid si cu sanse mult mai mari de reusita. 
Luati exemplul (ales aleatoriu) de mai sus cu acel caine pierdut la mare. Cat sa fii de tampit, ca stapan, sa te duci cu cainele la mare si sa-l lasi de capul lui pe plaja, cu sute sau chiar mii de persoane in jur si sa crezi ca nu o sa fie dezorientat si speriat? 

No comments:

Post a Comment