Wednesday, August 21, 2013

Facebook-ul la femei

    Facebook-ul este deja un mod de viaţă pentru majoritatea oamenilor. Sunt persoane care nu fac duş zilnic dar nu uită să intre zi de zi pe "măreţul" Facebook să-şi pună o poză trendy, fancy, cool. Unele persoane intră doar pentru jocuri, altele pentru a vedea diferite postări de la unele siteuri la care sunt abonate. Dar există o mare categorie care intră doar pentru că TREBUIE. Nu ai Facebook, înseamnă că nu exişti. Dacă nu ştiu ăia 1000 de prieteni din listă (din care cunoşti în realitate maxim 50 şi te vezi la o cafea cu 4-5, odată la două săptămâni) unde ai fost aseară şi ce ai mâncat, atunci e jale. Te apucă depresia, simţi că viaţa nu mai are rost. Friptura nu mai are acelaşi gust dacă nu postezi o poză înainte să o mănânci. Dar na, fiecare cu piticii lui. Unele poze postate de diverşi oameni din listă sunt de-a dreptul hilare şi îţi înseninează ziua.


     O să vorbesc aici despre femei pentru că la bărbaţi e mult mai simplu, sunt toţi la fel: pun poze cu gagici siliconate, cu fotbalişti, cu bere sau nelipsitele poze de pe Naţional Arena. Nu contează că habar nu au cine joacă în meciul respectiv, ei se duc acolo pentru poze. 
În schimb sunt unele poze pe care le postează femeile, care te fac să te întrebi dacă virusul "piţiponcelii" nu le-a afectat pe toate. Şi nu vorbim de clasicele poze făcute în baie, în oglindă sau de cele din cluburi. Este semn clar că eşti o piţipoancă sau ai un început de piţiponceală aşa cum bărbaţii au un început de chelie dacă:

1.Ai poze cu picioarele bronzate si date cu ulei. Neapărat să fie şi o sursă de apă în plan îndepărtat, să vadă duşmanii ce viaţă bună ai în timp ce ei stau la birou. Pozele de genul ăsta efectiv au inundat internetul. Sunt unele fete aparent normale care nu se pot abţine să nu posteze poze de genul ăsta, care sunt deja un clişeu. 


2. Din aceeaşi categorie, poze cu sânii. Poza e complet ratată dacă ţi se vede faţa, trebuie să fie o poză misterioasă, deşi dacă dai next sigur o să vezi o poză întreagă cu posesoarea, printre alea 2-300 câte are postate. Ca şi la poza de mai sus, apa face toată şmecheria. Nu are farmec dacă poza e făcută în grădină la ţară şi în plan îndepărtat se vede porumbul lui bunică-ta. 


3. Poza cu băutură. Asta e un must-have ! Altfel lumea te crede vreo tristă care nu iese din casă decât în parc să admire natura, dacă nu ai cel puţin o poză în care bei. Trebuie să fie neapărat tărie, berea sau vinul ies din discuţie. Alea sunt pentru bărbaţi lipsiţi de originalitate. În club Jack-ul sau votka fac legea. Nu contează că atunci când e amestecat cu energizante orice whiskey are acelaşi gust. E de ajuns ca lumea să te audă că ai comandat un Jack sau să vadă că ai pe masă o sticlă de Absolut. Ăsta e swag ! 
Un element cheie în pozele de genul ăsta este numărul de persoane. Dacă apari doar tu cu un pahar în faţă din care sorbi galeşa ca o girafa la adăpat, e armă cu două tăişuri. Ori eşti considerată o rebelă, care nu îi pasă de lume, ori eşti considerată o beţivă exagerată. Depinde foarte mult de ce fel de oameni ai în listă. De obicei se fac poze cu 2-3 prietene. Cu cât sunt mai urâte prietenele, cu atât îţi creste ţie valoarea. 


4. Poza cu un animăluţ drăgălaş. Care e cel mai comun răspuns la concursurile de Miss, la întrebarea ce ai face dacă ai putea să schimbi ceva în lume? "Aş face pace în lume şi aş salva animalele neajutorate". De aia poza cu un căţeluş este de "bun-simţ", cu condiţia să fie un Yorkshire sau Bichon, că un maidanez nu este deloc estetic. Prin pozele de genul ăsta lumea trebuie să ştie cât eşti de sensibilă. Nu contează că atunci când se cacă căţelul prin casă îi dai o bătaie soră cu moartea. Tu iubeşti animalele, asta trebuie să se reţină.

5. Sigur eşti o piţipoancă (măcar în devenire) dacă ai o poză de genul ăsta. Vrei să fi tratată ca o doamnă dar când te duci în club ai fusta cât batista. Nu e problemă, contrar pozei, TOŢI bărbaţii sunt porci, nu îi deranjează dacă ai ce arăta. Şi când porcul se transformă pentru câteva minute într-un domn şi te tratează ca o doamnă în pat, te plângi prietenelor că este prea moale şi nu te domină. Păi ori eşti curvă ori nu mai eşti ! Vorba celor de la La Familia: Nu te da ce nu poţi să fii. Sau şi mai bine, clasicul o femeie trebuie să fie curvă în pat şi doamnă în societate. În ziua de azi este invers...

6. Poza în care îţi plângi de milă, aşteptând un like de la alte triste. Păi a cui e vina că eşti tută şi nu te duce capul să vezi ce oameni ai lângă tine? Că cei ce îţi văd sutele de poze au fantezii şi se întreabă cum arăţi îmbrăcată, că dezbrăcată s-au plictisit să te vadă? Crezi că îi pasă cuiva că tu ai o viaţă "grea" ? Îţi spun eu : NU ! Contrar credinţelor populare, oamenii nu dau doi bani pe plângăcioase. Ai poză în Bamboo, pe plaja la Kudos sau îţi faci poză în oglindă cu telefon de 25 de milioane şi te plângi?? Ia dormi pe o bancă în parc şi mănâncă odată la două zile, atunci poate o să ai o şansă la compasiune. 




Astea sunt doar câteva dintre pozele care efectiv te dispera pe facebook şi care sunt promovate cu înverşunare. Dar exemplele pot continua şi din păcate nu sunt pozitive. 
Nu sunt misogin, sunt o groază de bărbaţi care îşi pun poze penibile, care îşi aleg nume şi mai penibile (ex: PriNtZuL Thau, Dan Valore, Bo$$, etc), care folosesc doar limbaj de "şmecheri" fără Bac luat: stay, esty, eşti PREA perfectă, printzesik, etc. Tot ce am scris aici este uşor de observat la din ce în ce mai multe femei. Daca noi bărbaţii suntem porcii de serviciu, adică toţi o apă şi-un pământ, avem pretenţia ca măcar femeile să mai salveze aparenţele.





1 comment: