Saturday, April 23, 2011

Romanii au talent

Nefiind un fan al emisiunilor de gen, dar stiind ca daca totusi ma uit la Romanii au talent o sa ma distrez copios pe seama "talentelor" prezente, am zis hai totusi sa urmaresc maretul show al protv-ului.
Dupa primele 10 minute mi-am dat seama ca Smiley trebuia sa ramana pe Marte, daca tot a plecat pana acolo si ma tot intrebam cum dracu circul Globus duce lipsa de spectatori cand avem atatia bufoni ca Pavel Bartos.
Smiley face tot posibilul sa ne arate ca este in plus in emisiune. Tinuta,glumele, gafele pe care le face si "sincronizarea" cu Bartos, te fac sa te intrebi ce a fost in capul celor de la protv cand i-au pus microfonul in mana. Probabil sunt la fel de masochisti ca Pavel, care si-a julit nasul (nu, nu i-au dat de l-au julit, omu' a facut asta singur), s-a lovit la cap, picior, mana sau mai stiu eu ce parte a corpului. Daca termina finala pe propriile picioare, este o mare realizare.
Pana la urma, trecem peste cei doi pseudoprezentatori si ajungem la juriu.
Mihai Petre, Andra Maruta si Andi Moisescu. La prima vedere pare un juriu competent daca facem exceptie ca Mihai Petre, acest wannabe Simon Cowell al Romaniei, se pricepe mai nou la muzica populara, hip-hop, muzica clasica, brakedance, streetdance, circ, gimnastica si foarte probabil daca era cineva in concurs, se pricepea si la inginerie genetica. Nu exista concurent/i care sa scape de ochiul "critic" al acestui geniu neinteles. Neinteles nici macar de colegii lui de jurizare, cu care se contrazice mai ceva ca gospodinele in piata.
Doamna Maruta, desi una din singurele voci veritabile din peisajul artistic autohton, este total nepotrivita in ceea ce priveste jurizarea. Orice concurent cu varsta de pana in 14 ani, o induioseaza si o fac sa lacrimeze de parca urmareste Titanicul pentru prima oara. Prietenii stiu de ce.
Cel care salveaza onoare juriului este Andi Moisescu, singurul care voteaza impartial, fara simpatii, sensibilitati inutile sau mila fata de vreun caz social.
Cat despre cei care conteaza cu adevarat, concurentii, se pot scrie multe.
Unii sunt de-a dreptul antitalente, altii au veni sa se distreze si sa apara la tv, altii chiar au crezut in ei si au fost cu adevarat talentati. Cati din cei cu adevarat talentati au ajuns in finala si merita sa castige? Asta ramane de vazut. Ramane de vazut ce decide juriul, ca doar nu crede cineva ca sms-urile pe care le trimit fraierii de acasa chiar conteaza.

No comments:

Post a Comment