Thursday, February 21, 2013

Apostolii lui Hristos si prostia crunta

Pe tipul din poza, de nationalitate spaniol, il cheama Ignacio Gonzalez de Arriba si este liderul spiritual al "Aparatorilor lui Hristos".  Sau daca stam sa-i dam crezare, el insusi este reincarnarea lui Hristos. Pana aici nimic nou, sunt destui pe lumea asta care se cred Iisus, Dumnezeu sau cine stie ce duh sfant.
Prin 2004 si-a facut un site unde oferea contra cost niste cursuri de bio-programare cu ajutorul carora (cica) puteai sa-ti reprogramezi creierul si sa elimini durerea si suferinta, cursuri pentru imbunatatirea sexualitatii, tratamente alternative si dezvoltarea capacitatilor extrasenzoriale. Mai pe intelesul tuturor, era un fel de Oreste. Nu cerea mult, "doar" sume cuprinse intre1300 si 130.000 de dolari. Pentru suma maxima de 130 de mii, primeai "cado" titlul de "Apostol al lui Hristos" si ti se cerea sa racolezi si tu alti prosti, pardon, membrii. Unii viseaza in viata sa capete titlul de sir sau chiar lord, unii viseaza la titlul de duce sau conte. Dar tine-o p'asta fratica: Apostol al lui Hristos !! Ce lord, ce conte..asta e smecheria absoluta, sa o arzi cu "mantuitorul" Ignacio Gonzalez. Tipul a vazut ca ii merge treaba si s-a mutat in Mexic iar in momentul de fata, "pastorul" si-a extins secta in 80 de tari !! (Take this Pipi Guru, asta om vizionar). Numai in Mexic se estimeaza ca ar fi 4000 de fraieri si la nivel mondial inca 10000. Are parte de gagici de tot felul, scoate bani frumosi si din prostitutie, ca doar nu poti sa faci parte din secta fara sa-ti platesti datoriile si isi extinde tentaculele la nivel mondial. Bine tu Ignacio !!

Secte au mai fost si or sa mai fie. Dar ce o face pe actuala atat de hulita? Pai ne povesteste Blanca Castro, nimeni alta decat fosta sotie a unuia dintre liderii cultului, venezueleanul Losanger Jose Arenas Segovia. Biata de ea, ne spune ca a fost violata, inchisa, torturata si fortata de sotul sau sa faca sex in grup. A mai pus-o sa manance organe crude de animale (probabil se saturase de alte organe si au vrut sa-i schimbe meniul). Povestea este tragica din punctul unora de vedere si daca ai o inima slaba chiar o sa-ti smulga o lacrima si un oftat de genul: vai saraca...Pe de alta parte, te face sa te intrebi daca prostia are limite. In unele cazuri se pare ca nu. E greu de crezut ca "biata caprioara" l-a cunoscut pe viitorul sau sot in timp ce era la librarie si citea nevinovata o carte, nestiind ca tipul facea parte dintr-o secta de fanatici. Si chiar ea in nemarginita-i prostie spune : "Te vrajeau in asa fel incat nu-ti mai stiai propriul nume". Vai tu, ce ti-e cu Harry Potterii astia, tu femeie normala cu toate tiglele pe casa, sa cazi lovita ca o porumbita de vraja nemilosului vrajitor. Tot ea spune ca vedea zeci de oameni care efectiv veneau cu valizele de bani si isi puneau viata in mainile liderului suprem, nesiliti de cineva. Iar odata intrati in cult, desi e vorba de mii de oameni, cica nu mai puteau sa iasa. Pai normal, ca la cursurile lui "Cristosel" Ignacio, li se spunea ca igiena nu conteaza, ca trebuie sa fie umiliti si torturati daca vor sa se purifice. Nu ii tinea nimeni in lanturi, erau prionierii propriilor minti tampite. 
Dupa noua luni a scapat de acest cosmar si acum povesteste prin ce a trecut. E de la sine inteles ca ei nu ii placea deloc stromeleagul, o facea numai in pozitia misionarului cu lumina stinsa, cand l-a cunoscut pe Losanger, care era mai imaculat decat Papa de la Roma. Daca as avea posibilitatea i-as spune tipei ceea ce probabil i-au spus si altii: prostia se plateste cucoana. Cu bani, cu sange, cu propriul trup.
Intr-un fel, sectele astea au si ceva pozitiv in ele: separa oamenii normali de dobitoci care cred ca au descoperit iluminarea in persoana unui sarlatan din spatele unui calculator. 

Din pacate sunt milioane de genul asta. Chit ca e vorba de secta in cauza sau chiar de cea mai mare secta din lume, adica orice religie. In schimbul unor vorbe dulci, al unui ajutor ceresc promis, dar pe care nu o sa-l vezi vreodata (din "vina" ta normal, ca nu crezi de ajuns in fiinta..superioara), al unei frici insuflate de preoti, profeti sau orice orator "divin" cu referire la pacatele de orice fel ( nu ati observat ca pentru orice faci de capul tau ca fiinta libera, o sa fi pedepsit pe lumea cealalta de "bunul" Dumnezeu? ), in schimbul a ceva ce  se spune ca exista dar tu nu poti vedea, tu omule, nascut liber (teoretic cel putin) iti pui singur lanturile sclaviei si trebuie sa iei totul ca atare. Nu ai voie sa ai pareri, indoieli sau nelamuriri. Trebuie sa crezi cu tarie in EL. Nu o sa-l vezi vreodata pe EL (bine, unii consumatori de droguri o sa va zica exact contrariul, ei chiar au stat de vorba cu El, sunt prieteni buni). Dar El exista. Pe bune acum, te-ar minti reincarnarea lui Iisus care iti cere bani ca sa fi si tu apostol? Te-ar minti un popa care are vesminte mai scumpe decat salariul tau pe juma' de an? Te-ar minti preotul care  nu vrea sa-ti faca slujba daca lasi cu limba de moarte sa fi ingropat intr-un cimitir privat unde sa nu-ti fure nimeni crucea si sa ai mormantul curat? Te-ar minti preotii care militeaza pentru construirea unei catedrale de 600 de milioane de euro cand tie credinciosule iti mor copiii in brate la usile spitalelor care nu mai au locuri? De ce nu-i duci la biserica sa faca respectivii o minune? Doar suntem una din capitalele cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume, le gasim la orice pas. Nu avem nevoie de spitale, scoli, de terenuri de sport (ca doar si aici ne apropiem vertiginos de primele locuri la capitolul obezitate) sau de parcuri. Pentru ce sa avem nevoie de toate astea?  Credinta iti da putere sa stai trei zile la coada in ploaie si frig la cine stie ce moaste, dar nu iti da puterea sa poti sta zece minute in picioare cand mergi cu tramvaiul. Atunci daca vezi un loc, te bati pentru el ca un leu, dupa un potop de injuraturi si imbranceli. 
Asa ca eu unul sunt pentru cat mai multe secte ! Oile intotdeauna au nevoie de pastori. Si cum majoritatea oamenilor se simt oi si nu lupi, aceste secte o sa prospere ca ciupercile dupa ploaie. 

No comments:

Post a Comment