Thursday, June 12, 2014

Radu Banciu vs. Simona Halep

     Acum ca s-a mai dus hype-ul cu finala feminina de la Roland Garros, au aparut si diverse pareri legate de performanta Simonei Halep. Unii o vedeau campioana absoluta (desi nu a castigat trofeul), altii au spus ca prea multe laude strica chiar daca ajunsese intr-o finala de asemenea importanta (ultima prezenta feminina intr-o asemenea finala era cu mai mult de 30 de ani in urma). 
    Daca ar fi sa-i impart in doua tabere, prima tabara ar castiga o eventuala batalie, datorita numarului covarsitor de "combatanti". Drept urmare, in momentul in care Radu Banciu a spus in emisiunea "In gura presei"  ca Simona "este o tarancuta, nu vedeti cum vorbeste engleza? Aia, Sharapova, e o lady",  mai ca s-a produs o revolutie in mediul virtual. Pe langa aceasta remarca, omul a mai spus ca degeaba a ajuns in finala daca nu a castigat-o, ca nu a intalnit nicio sportiva de top pe parcursul turneului si ca nu are rost ca fata sa se mandreasca cu originile sale carpato-danubiano-pontice, din moment ce trei sferturi dintre cetatenii tarii nu reusesc sa faca economii de la o luna la alta. Facand un rezumat, a spus mai multe "rautacisme" la adresa Simonei Halep. "Cavalerii" nu au intarziat sa apara si i-au umplut frigiderul cu carne lui Banciu, lui ma-sa si la toata familia. Ca sa nu zica raraitul ca nu are economii de carne pentru cativa ani. Ba chiar a aparut si un articol despre cum poate fi dat in judecata Radu Banciu pentru ce a spus, conform art. 72, care stipuleaza la punctul 1 ca orice persoana are dreptul la respectarea demnitatii sale. Apoi, sunt date exemplu 3 actiuni care pot fi exercitate (cica) impotriva lui Banciu:


- actiune depusa de Simona Halep pentru daune morale.Aceasta se timbreaza cu 100 de lei indiferent de suma pretinsa.
- actiune colectiva pentru apararea unui simbol public al Romaniei.- sau chiar o plangere penala.

    Recunosc, am avut o criza de ras dupa ce am citit acest...articol legat de pedepsirea lui Banciu. Mai lipsea ca lumea sa fie indemnata sa puna mana pe topor si cutit si sa-l vaneze pe nemernic, doar pentru ca a facut-o tarancuta pe Halep. Deci in ziua de azi, este o jignire daca cineva te face taran, desi pana acum ne bateam cu pumnu-n piept ca suntem nationalisti, ca noi avem traditii, obiceiuri si alte rahaturi, ca avem stramosi peste stramosi care au fost, ce chestie, tarani !! Stiu ce a vrut sa spuna prin remarca lui acest Radu Banciu, pe care personal nu-l inghit, dar daca pun in balanta ce cuvinte ies zi de zi din gura lui Mircea Badea la adresa "eternului" dusman Basescu (nici pe astia din urma nu-i inghit de altfel), remarca la adresa Simonei Halep mi se pare aproape un compliment. Iar impotriva lui Badea vad ca nu s-a mai pornit nicio campanie de ucis vrajitoare. 

     In toata aceasta nebunie iscata, singura care nu este bagata in seamna si intrebata daca are nevoie de ajutor, este chiar Simona Halep ! Ea nu a fost bagata in seama nici cand era o anonima si parintii "spargeau" banii grei pentru pregatire, nu a fost bagata in seama nici cand a aterizat de la Paris, Gabi Szabo intrand prima in lumina reflectoarelor, mai avea putin si zicea ca o admira pe Simona de cand era in burta la ma-sa. Acum, ca e pe locul 3 mondial, toata lumea cauta sa faca poze cu ea (nici photoshopul nu poate spala chipul grotesc al vanatorului de publicitate, Victor Ponta) si sa se mandreasca cu o persoana care pana acum un an si ceva nu exista pentru ei ! 
    Iar cei mai multi care se identifica cu Simona Halep, cei mai vocali, mai inversunati si mai cruzi, sunt chiar oamenii de rand. Oameni care n-au urmarit in viata lor mai mult de 5 meciuri de tenis, dar care acum sunt experti, care nu stiu sa-ti spuna cine a fost Steffi Graf, Monica Seles sau Martina Navratilovem dar cale il iau la trei pazeste pe Ioanitoaia, cel mai respectabil ziarist sportiv de la noi, doar pentru ca a avut "nesimtirea" sa-si spuna parerea despre campioana (care nu e campioana inca) Halep. Am observat un lucru de-a lungul timpului: cu doua categorii de oameni sa nu te pui: fanaticii religiosi si devoratorii de "eroi". Astia sunt oameni care efectiv au o singura placa, nu accepta vreodata alta varianta decat varianta lor si se hranesc cu succesele altora, incapabili fiind sa-si croiasca propriul drum catre izbanda. Iar replicile cele mai des inalnite ale celor din urma, sunt urmatoarele:
-Ce mortii ma-tii ai facut tu ba in viata, de te legi de Simona Halep?
- Noi ne mandrim cu Halep ba, ca e romanca de-a noastra. Mandru ca sunt roman !
- Ce ai facut tu pentru tara ba, cum a facut Simona? 
- Frustratule, bulangiule, invidiosule si alte apelative de genul asta, sunt deja banalitati. 

  Cam asta este "arsenalul" aparatorilor Simonei Halep. Fata care, pe langa o finala magnifica cu rusoaica Sharapova si un car de experienta care o sa-i foloseasca pe viitor, a castigat si ceva ce mai mult ca sigur o sa regrete: un capital de imagine egal cu obsesia pentru multi oameni. Simona Halep cu siguranta va triumfa intr-un turneu de grand slam pana la finalul carierei. Are toate atuurile sa o faca, si nu doar odata. Este muncitoare, talentata, ascultatoare si cuminte (poate prea cuminte, lipsindu-i "rautatea" caracteristica marilor campioane). Si mai presus de toate, fata nu a cerut niciodata ajutorul lumii in "scandaluri" imaginare cu alde Radu Banciu, a carui emisiune este un PAMFLET !! ( 90% din cei care il injura, cred ca nu stiu ce inseamna cuvantul asta) si mai ales, nu a cerut ajutorul pacalicilor fara liceu terminat, care vor sa-i apere onoarea cu orice pret.


No comments:

Post a Comment