Friday, October 30, 2009

solutia este la indemana oricui

Urate sunt diminetile cand te trezesti, deschizi geamul dimineata si esti intampinat de ploaia rece, de copacii dezgoliti care freamata in bataia vantului. Mama natura a imbracat haina ruginie a toamnei iar acest peisaj dezolant te face sa iti doresti sa te bagi inapoi in pat cat mai repede.
Dar daca atunci cand o faci si te mai bagi in pat 10 minute, in loc sa iti plangi de mila ca trebuie sa iesi pe vremea asta, nu mai bine te "duci" in micul tau colt de paradis? E mult mai usor sa inchizi ochii si sa ajungi pe o insula exotica, pe malul oceanului care te atrage sa faci o baie in apele sale azurii, apoi sa te intinzi pe nisipul fin si imaculat in timp ce soarele iti mangaie trupul cu razele lui binefacatoare. Sa nu fi decat tu si timpul, sa poti sa-l opresti in loc, de parca insusi tu i-ai luat locul zeului Cronos. Sa nu te grabesti la munca unde te asteapta o agitatie infernala, unde toata lumea zbiara, sa nu dai cu ochii de colegii zambitori care de fapt stii ca te barfesc si la prima ocazie ti-ar infige pumnalul in spate pentru o promovare. Lasa toate astea,uita de tinuta office, de cravata care te strange de gat sau pantofii cu toc care iti dau dureri de spate insuportabile. Esti inca in coltul tau de rai, ziua trece lin cand stai intr-un hamac la umbra unor palmieri, savurand un delicios cocktail de fructe exotice. Te uiti in jurul tau si observi vegetatia luxurianta, bogata paleta de culori a florilor de tot felul, mirosul lor imbietor care parca te imbata. In clipele astea te simti implinit. Esti doar tu si lumea asta pura, te-ai intors la conditia primordiala a omului, cand natura iti dadea tot ce aveai nevoie fara sa-ti ceara nimic in schimb.

Asa ca trezirea, deschide din nou geamul si in loc de o frunte incruntata fa loc unui zambet pe fata. Si daca natura ne poate oferi toate cele de mai sus, cine suntem noi sa o injuram doar pentru ca trece printr-o "pasa proasta"? Daca iti poti incarca bateriile prin mica ta "calatorie", daca te gandesti la coltul tau de rai atunci cand intervine stresul la munca, sunt convins ca ziua o sa treaca mai placut si mai repede. Mintea noastra este cel mai bun prieten si un aliat de nadejde. Trebuie doar sa dai frau liber imaginatiei si de restu se ocupa ea. Daca vrei cu adevarat, e simplu !

No comments:

Post a Comment