Friday, September 14, 2012

Traducatorii de vise

Orice om viseaza. Cu ochii deschisi sau in somn, absolut toata lumea o face. Deja asta este un lucru banal. Interesant devine atunci cand apar in scena traducatorii de vise ! Eee? Cum suna asta? Cu ce te ocupi Mariuca ?". Sunt traducatoare de vise ! Wow, esti tare domne n-am ce zice. Dar s-a gandit cineva CUM traduc oamenii astia visele? De unde le bubuie mintea la asemenea interpretari?

De exemplu, o asemenea traducatoare (inca n-am gasit cum ajungi traducator de vise, ce studii trebuie sa ai  pentru asa ceva) si-a dat cu parerea despre visul unui tip care a visat ca de ziua lui avea masa incarcata de platouri cu bunatati. Dar cand sarbatoarea era in toi, tipul a observat cu stupoare ca nu mai avea bautura si nici bani sa mai cumpere (cat sa fi de fraier, chiar si in vis, sa iti incarci masa cu zeci de platouri cu mancare in loc sa iei bautura la greu. Esti roman frate, lumea vine sa bea, nu vine pentru cateva felii cu cascaval, trei masline si doua rosii). Exact atunci a sunat la usa un livrator care i-a adus un cadou de la niste prieteni, si anume mai multe sticle de sampanie. Bucurie mareeee neamule, avem bautura, sa curga muzica si sa "cante" sampania. In fine, este un vis, posibilitatile sunt nemarginite. 
Acum intra in scena "experta" si ne spune ca este un vis care anticipeaz bucurii, ca este o atmosfera de voie buna, masa incarcata simbolizeaza un trai fara griji. E sa mori tu ! Serios? Noi nu ne dadeam seama ca o petrecere simbolizeaza bucurie. Totusi, bomba cea mare este legata de sticlele de sampanie.
Vezi doamne, inseamna ca respectivul isi rezolva cele mai mari probleme financiare iar faptul ca la ziua ta primesti cadou o sticla de sampanie (va dati seama cat de "rar" se intampla asta?), simbolizeaza o PROFETIE care anticipeaza prosperitatea. Incredibil, nici daca primeai un corn de inorog de ziua ta, nu simboliza o profetie dar o banala sampanie la o zi de nastere...asta da cadou. Tare sunt curios cum s-a ajuns la o asemenea concluzie.

 Mai departe, o alta tipa a avut un vis interesant. S-a luptat cu vitejie si a omorat un urs care i-a iesit in cale. Praf l-a facut gagica ! Apoi, dupa ce si-a salvat viata a reusit sa prinda un pui de pasare cu un penaj superb dar care semana cu o..bufnita. E cum credeti ca a interpretat oracolul? Uciderea ursului inseamna o reconciliere cu prietenii cu care esti certat ! Bun, dar daca nu esti certat cu nimeni? Cu cine dracu te mai impaci atunci? In partea a doua a visului, pasarea cu penajul frumos colorat inseamna ca primesti vesti foarte placute de la prietenii care calatoresc. Halal vesti, aia se distreaza prin tari straine si tu stai ca proasta sa astepti vesti "bune" de la ei. "Mama Alinuta, ce ne distram aici, apa marii e calda si limpede, nisipul e super fin, mancarea este incredibile. Ce sa mai, super vacanta pacat ca nu ai avut bani sa vii si tu". Dar na, daca experta spune ca trebuie sa te bucuri cand altii se distreaza fara tine..atunci asa o fi. :) Oricum, la sfarsit de "traducere",  geniala traducatoare iti arunca o farama de speranta si spune ca daca pasarea seamana cu o bufnita, totusi e bine, ca se intrevad niste afaceri profitabile dar care sunt pandite de paguba si ii recomanda tipei sa aiba mareee grija cand face confidente. Asa ca Alinuta ai grija sa nu dai din gura ca nu e de glumit cu bufnita. De asemenea, pentru noroc ii este recomandata fetei o amuleta elefant si numarul 27. Hai ca am inteles cu amuleta ce faci, dar cu numarul 27 ce faci?? Te duci si-ti pui salariul pe nr 27 la ruleta? Joci la loto in ziua de 27 sau cum? Nu o sa stim niciodata, ca deh, ne-am ales meserii banale in loc de cele de traducatori de vise.

E clar, astia cu horoscopul sunt joaca de copii. Traducatorii au nevoie doar de un penaj frumos colorat si o bufnita ordinara si gata interpretarea. Iti zic si de prieteni si de bani, sa ai grija cu barfele si daca mai apare si ursul in vis si ii faci de petrecanie, te-ai scos. Merg toate ca unse. Daca mai adauga si cateva sticle de sampanie, deja o dau in profetii.
Astea sunt doar doua exemple, pentru unii hilare pentru altii un adevarat ghid in viata. De cei din urma chiar mi-e mila daca ajung sa-si organizeze viata dupa asa ceva. Chiar avem o vorba in popor (si nu este de bine): Ce faci ma, ai ajuns sa faci ziua ce ai visat noaptea? 


No comments:

Post a Comment