Wednesday, September 12, 2012

Dorel, adevaratul campion !

Numele: Arthur Reid
Varsta: 90 de ani
Ocupatie: pensionar (de parca nu era evident)


Bun, ce este atat de interesant la acest domn, in afara de venerabila varsta de 90 de ani? Unii considera extraordinar  faptul ca de 72 de ani (de prin 1940 pentru cei care stau rau cu matematica) domnul Reid abia daca a pierdut o zi fara sa se duca la The Griffin Pub din Gloucestershire, sa bea o bere. 
Bea din aceeasi halba de atata amar de vreme si sta pe acelasi scaun. In cinstea lui, managera localului a facut o placuta comemorativa pe care a pus-o pe scaunul ocupat de batranel. De-a lungul anilor, se spune ca omul a baut in jur de 30.000 de halbe de bere. Facand o scurta socoteala, cam 416 pe an, deci una pe zi   (± o halba, cand se antura cu prietenii lui). 

Ce a facut omul de lungul vietii ? Pai a fost chiar un "exemplu de urmat". La 12 ani s-a lasat de scoala si s-a dus sa lucreze douaj' de ani la o ferma. S-a plictisit aici si s-a mutat la o cariera locala de piatra. A venit si razboiul iar domnul Reid a fost la datorie...la pub la datorie, pentru ca suferea de o boala care nu i-a permis sa-si satisfaca stagiul militar. Cum dracu putea sa-si satisfaca chemarea catre bere dar nu putea sa-si satisfaca stagiul militar, ramane un mister. Nu are copii si nu a fost niciodata insurat (mai mult ca sigur ca in asta sta secretul ajungerii la o varsta atat de inaintata). Singurul lucru care a contat pentru el a fost berea "Courage". Ce sport, ce miscare..nu tata, bereeeee ! Asta e baza.

Dupa ce am citit povestea domnului Reid, m-am trezit cu o nelamurire. De ce toata performanta batranelului este considerata un adevarat record. Am la bloc vecini (da, mai multi din pacate, nu doar unu) care il "mananca la micul dejun" pe nea Arthur. Si cum trebuie sa existe un campion, pe al meu il cheama Dorel (a dracu coincidenta, ca betivul ala din reclame). Are in jur de 50 de ani, dar pot sa jur ca domnul Reid arata mai bine ca el. Si Dorel bea cate o bere zilnic..ca sa stinga arsurile provocate de taria ordinara pe care o ingurgiteaza in cantitati impresionante. Numai ca berea bauta de el zilnic are 2 L, deci vreo patru pahare ca ale lui Arthur. Dorel nu se duce la pub, ca nu isi permite. In schimb vine zilnic acasa pe patru carari si nu poti sa nu-i admiri miscarile si echilibrul fantastic de cocor turmentat. (Daca se nastea in China, Jackie Chan ar fi pierdut cu siguranta rolul din "Maestrul Betiv" din simplul motiv ca Dorel nu trebuia sa joace un rol, el ar fi facut miscarile in mod natural). Si cum omul este vapor de cursa lunga, daca o mai duce asa cativa ani, o sa-i spulbere recordul de bere bauta unchiului Reid fara probleme (asta daca n-a facut-o deja). 

Le recomand amatorilor de recorduri bahice sa dea o fuga prin zonele rurale de la noi si cu siguranta o sa gaseasca niste adevarati "eroi" pe langa care, domnul Arthur Reid este "pistol cu apa" si la varsta care o are si la cantitatea de bautura consumat dar mai ales la varsta la care "sportivii" se apuca de treaba. Pot garanta ca ai nostri sunt deja veterani la varsta la care englezul s-a apucat de baut.







     


No comments:

Post a Comment