Monday, November 19, 2012

Prea prost pentru a se sinucide, prea prost pentru a trai

    Pentru multi, numele lui Adrian Sobaru nu spune nimic. Si intr-un fel, nici nu prea are de ce. Tipul in cauza a incercat acum vreo doi ani sa-si puna capat zilelor, aruncandu-se in cap in timpul unei sedinte de somn, pardon, o sedinta in care bravii parlamentari romani dezbateau o motiune de cenzura. S-a aruncat mai ceva decat o face Michael Phelps in bazin, direct in cap de la opt metri. Dar, surprizaaa, a supravietuit. Desi planuise gestul asta nebun dupa cum singur declara, de vreo sase luni ! O fi calculat unghiul, viteza caderii, dracu stie. Cert este ca omul, care era angajat (si inca este) ca electrician la TVR, a esuat.
Acum stau si ma intreb..cat sa fi de prost sa nu fi in stare sa te sinucizi, dupa ce planuiesti asta sase luni de zile?! Pai nici cand americanii au pus la cale capturarea lui Bin Laden nu cred ca a durat atat. 
Motivul pentru care a facut-o este clasic deja: saracia, ca sa rezum totul intr-un singur cuvant. Atat de sarac este acest Adrian Sobaru, incat are un apartament in Colentina si este electrician la TVR. Unde nu castiga cat un bancher, este adevarat, dar mai mult ca sigur nu castiga cat Gina, vanzatoarea de la magazinul care il am langa scara. Si pe bune, Gina nici daca fuma zilnic iarba nu ar fi asa bine dispusa si joviala, desi nu cred ca ia nici jumatate din salariul de electrician al "sinucigasului". Tipul asta ar trebui sa treaca in fiecare zi pe la Universitate, la fantana, sa vada acolo doi oameni fara adapost care tremura sub niste paturi subtiri in timp ce dorm pe banci, alaturi de un catel pricajit. Ei nu au un acoperis deasupra capului, au doar nemarginitul cer albastru, chit ca e vara sau iarna. Si vad ca inca sunt in viata. 

Pe langa faptul ca nu a fost in stare sa se sinucida, halucinante sunt si declaratiile dobitocului. "Am vrut sa ma sinucid prima oara in iulie 2010, in timpul unei sedinte la care a fost prezent si presedintele Traian Basescu. Dar m-a salvat un telefon. A trebuit sa ma intorc la cadru". Ba esti nebun?? Adica vroiai sa te sinucizi, ai incheiat socotelile cu viata, dar nu puteai sa tragi chiulul de la munca. Frumos, n-am ce zice. A mai motivat el ca vezi Doamne, venea si frati-su din Canada in vizita si nu vroia sa piarda intalnirea cu el, care probabil ar fi fost ultima. Buuun, a mai amanat tipul "saritura" pana pe 23 decembrie 2010. Vroia sa o faca pe 22, dar na, a fost ziua nevestei si nu vroia sa-i faca asa cadou. S-a gandit sa amane cu o zi saritura. In sfarsit, pe 23, a sarit !! Dar nu inainte sa lase si un mesaj pe tricou un mesaj "original": "Ne-ati ciuruit !! Ne-ati vandut si ne-ati tradat !! Ne-ati ucis viitorul copiilor ! Ne puteti luat viata si banii dar nu libertatea". Din mesajul asta eu am retinut doua lucruri: ca omul era mare fan al lui Sergiu Nicolaescu si ca i-a placut foarte mult Braveheart ("They may take our lives..but they'll never take...OUT FREEDOM", rostea William Wallace, intepretat magistral de Mel Gibson). Cata originalitate domnule Sobaru, rar asa ceva ! Nu puteai sa "plonjezi" direct in capul capitanului si sa ajungi un erou national? Atunci toata lumea si-ar fi facut un tricou cu tine, iti garantez. 

La sfarsit am pastrat partea cea mai "dulce". Razvratitul, rasculatul si curajosul Adrian Sobaru, cel care a decis sa-si puna capat zilelor in mijlocul parlamentarilor pe care ii uraste atat de mult a decis..sa li se alature. Vorba aia, daca nu poti sa ii infrangi, alatura-te lor. Si pac, i s-a aprins beculetul lui Sobaru, care s-a simtit atras de ideile USL-ului, pentru ca un membru al Uniunii l-a propus candidat pentru alegerile din 9 decembrie.  A fost dezamagit sa afle ca daca nu ai bani, nimeni nu te tine in partid, asa ca a renuntat la candidatura pana la urma, nu inainte de a-si lansa si propriul site (www.sobaru-adrian.ro)
Pai bine ma Gogule, sa te sinucizi..nu esti in stare, de fazan te-au luat astia foarte usor, cand au vrut sa-si faca putina imagine pe spatele tau, atunci tu la ce esti bun? 
Ca un exercitiu de imaginatie, hai sa ne gandim cum ar fi sunat o lege propusa de insusi domnul Sobaru, daca ajungea sa se implice in politica, care sa spuna clar ca orice politician care nu-si respecta promisiunile, sa recurga la gestul care l-a facut celebru pe initiatorul ei? Intr-o lume idilica, daca s-ar fi propus asa ceva si s-ar fi aprobat, eu pe tipul asta, dupa toate prostiile pe care le-a facut, il alegeam presedinte si cu prima ocazie ii topeam gardul lui tata ca sa-i fac o statuie "zburatorului" Adrian Sobaru.

No comments:

Post a Comment