Wednesday, November 21, 2012

Televiziunea si "vedetele"

    De ceva timp aproape toate emisiunile de "divertisment", de la orice televiziune, pe langa toate specimenele invitate sa le faca audienta, mai au un lucru in comun: band-urile. Nu poti sa ai o emisiunea la moda daca nu ai niste papagali care sa bata la semnalul tau in tobe. Din cand in cand, ii mai auzi cum canta vreo melodie preluata de la alti artisti de renume, pentru cateva secunde. Stau cu ochii pe moderatorul emisiunii mai ceva ca pe butelie si cum termina respectivul o fraza si ridica vocea, jaaaap, incep si baietii cu tobele. Bam bam bam. Vreo "veverita", "randunica", "marmota" sau mai stiu eu ce animal(a) incepe sa cante cu asa patos, de parca este pe O2 Arena din Londra, intr-un concert fabulos. Dupa ce chitaie putin, se lasa linistea si "pandarii" se pierd in peisaj, gata sa intervina la semnalul papagalului sef care modereaza emisiunea. 
Poate nu suntem pe Animal Planet, dar absolut toti "artistii" astia se comparta ca niste catei care cersesc putina atentie de la stapanul atotputernic.
-In aceasta seara, senzational, incredibil, zdreanta X sau Y s-a despartit de un alt prost caruia i-a mancat banii. Revenim dupa reclame in direct si in exclusivitate cu declaratii de la insasi "vedeta" in cauza. Apoi urmeaza ridicarea vocii ca sa incheie apoteotic fraza si ca la plugusor, manati maaaai, adica bagati maaai o toba, traiti si voi momentul de "glorie" ca doar apareti pe sticla pentru cateva secunde. Inevitabil sa nu dai peste asa ceva cand zapezi intr-o seara, plictisit in fata televizorului. 
Pe langa prostia crunta de care dau dovada aproape toti invitatii (cred ca este criteriul cel mai important pentru a aparea in emisiune) ce te socheaza cu adevarat este prostia de care dau dovada romanii care fac audienta unor astfel de emisiuni. 

    In ultimul timp am ajuns la concluzia ca cel ce uraste somnul, liliacul televiziunilor, Dan Diaconescu (in direct!), sau mai simplu DDD, acest regizor de seriale fara de sfarsit, are concurenta serioasa in ceea ce priveste emisiunile grotesti si penibile. Numele lui este Catalin Maruta si este de profesie sotul Andrei. Uff, m-a luat gura pe dinainte, domnul Maruta este moderator al unei emisiuni in prime time. Cum ar spune romanul sau cum il considera toate pensionarele si casnicele, este miezul din dodoasca. Cu ce este mai periculos incasatorul de palme in direct ("a fost o farsa"..siiiigur Cataline, de aia ti-au aplaudat urechile cand ti-a dat ala perversa ca il faceai betiv) decat veteranul DDD? Pai spre deosebire de insomniac, Maruta apare pe sticla la ore de maxima audienta. Toate pustoaicele vor sa fie "vedete" in ziua de azi, vor un job in televiziune, vor sa fie trendy, fancy, cool. Iar baietii daca nu se viseaza fotbalisti se viseaza cu siguranta cantareti..pe sistem manca-ti-as !! Deci Maruta, alaturi de emisiunea lui, este pentru valul de tineri din ziua de azi un etalon ! Grav? Nu..este de-a dreptul tragic din pacate. 
     Desi nu am fost nicioadata un fan al emisiunilor de genul asta sau al televizorului in general, nu pot sa nu remarc diferenta de stil colosala intre vechile emisiunile ale lui Teo Trandafir sau Mihaela Radulescu si mizeriile care sunt in ziua de azi pe orice post. Si apoi ne miram de ce examenul de Bacalaureat a devenit pentru unii liceeni doar un vis. Dar tot raul spre bine, cu asa forte proaspete suntem creditati cu sanse mari sa intrecem chiar si mareata Rusie la nivel european: la numarul de curve trimise peste hotare. Si de asemenea nu avem concurenta pe santierele lumii, cu cei mai harnici salahori. Ca tot se apropie iarna, manati maaaaaaaai flacai !! Bam bam bam!

No comments:

Post a Comment